DNS-320

Updated Tutorials for the Installation of fun_plug 0.5 on the D-Link DNS-320 Sharecenter Pulse

DNS-320
DNS-320
A few days ago, i got the new D-Link DNS-320. Now i’ve tested the installation of Fonz fun_plug 0.5 on the device and found a few things which i added to the Tutorial for the Installation of Fonz fun_plug 0.5 and the Package Tutorial. Below you can find the summary:
German version of this tutorial

  • Changed HDD Mountpoints. The HDD is now mounted in /mnt/HD/ and not in /mnt anymore. So the the File “fun_plug” needed to be changed to reflect that.
  • Changed store-passwd.sh
    The supplied store-passwd.sh doesn’t work with the DNS-320, but i already found how to store the data and posted a new store-passwd.sh
  • The internal rsync doesn’t work when syncing with the repositories. Specifically redirecting the called binary to /ffp/bin/ solved that issue. The error was:
    sh: xterm: not found
    rsync: connection unexpectedly closed (1899 bytes received so far) [generator]
    rsync error: error in rsync protocol data stream (code 12) at io.c(601) [generator=3.0.7]
    sh: xterm: not found

Published by

Uli

IT-Nerd und Admin

17 thoughts on “Updated Tutorials for the Installation of fun_plug 0.5 on the D-Link DNS-320 Sharecenter Pulse”

  1. Uli,

    I have a dns-320 with firmware V2.0 and fun_plug doesn’t seem to execute – Have you any idea what might be wrong? I have installed both the .sh and tgz files into the root of Volume_1?

    Any help appreciated

    Many thanks
    Stew

      1. Volume 1 here. Seems that it depends on what order drives were installed into the DNS-320.

        Easy way to find out is to copy to one volume, reboot. Then look and see if a new ffp folder exists. If not, try the other volume.

        Also, I think the main tutorial page should be more clear that the fun_plug here for the DNS-320 is different than the original, to account for the new locations. I almost installed the old one…

  2. I’m also having trouble getting it to install.

    I’ve got a DNS-320, running latest firmware (2.02b01). I only have a single drive in the NAS and ffp just won’t run – have tried putting the drive in either side.

  3. Hi,

    Installed fun_plug and it is running well on my DNS-320. However I have an issue with my installation. Fun_plug will not loaded on cold boot. A reboot solve the problem.

    Though not a daily issue but in case of power failure, I’ll lose connection to it. Any idea?

  4. I’d like to report success backing up my ffp equipped DNS320 to an external 2T USB drive connected to the front panel USB jack. The DNS320 recognizes and auto mounts the USB drive. Takes a few seconds. Then I SSHed into the 320 and issued the command:
    rsync -av /mnt/HD/HD_a2 /mnt/USB/HD_c1
    It was slow, 80 gigs took about 6 hours. To restore I issued:
    rsync -av /mnt/USB/HD_c1/HD_a2 /mnt/HD
    I unmounted the drive in both cases from the SSH shell with:
    umount /mnt/USB/HD_c1
    The occasion was installation of a second 2T Hitachi drive and reconfigure to Raid 1. This did NOT go well and I’m glad I did the backup.

  5. First off, this is a great article and very insighful. I am installing on a DNS 320 I got through everything however when I reboot the root password is still blank. I have repeated the password resetting step multiple times. I even manually copied all the files in the store passwd script. Still when I reboot a blank root password. Any ideas anyone?

  6. I’m getting

    ################################################################################
    # Syncing Fonz ‘packages’ Folder #
    ################################################################################
    /ffp/pkg/updater.sh: 6: /ffp/bin/rsync: not found
    ################################################################################
    # Syncing Ulis ‘additional’ Folder #
    ################################################################################
    /ffp/pkg/updater.sh: 10: /ffp/bin/rsync: not found

    Any ideas? I see there’s something about redirecting the binary but I have no idea how to? Linux skills aren’t up to anymore…

    1. Are you on FFP0.7? If yes, how did you delete rsync? If you run “rsync –version” in the commandline, does that result in any command?

      Best Regards,
      Uli

  7. Followed all the steps and am getting the following message. Any suggestions? Thanks in advance, I appreciate your help. I’m very new to this.

    $ wget http://wolf-u.li/u/172/ -O /ffp/sbin/store-passwd.sh
    Connecting to wolf-u.li (83.169.42.106:80)
    wget: can’t open ‘/ffp/sbin/store-passwd.sh’: Permission denied

  8. Hi,
    I installed Fun_plug on my DNS320 but now after some months i’m in trouble, i forgot my user name and password, what is the procedure to restore them?
    thanks a lot!

  9. Hi all,
    I’ve installed ffp0.7 on my dns-320 and I’m having the same issue as Sean: after a cold boot (i.e. after power failure) ffp is not loaded. I’ve to go to Sharecenter website and do ‘reboot’. After that, it works. Do you know how to debug it, or how to solve it?

    Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *